Projekty społeczne

• Projekty społeczne

2014

Plakat festiwalu jogi 2014Festiwal jogi w Warszawie (7 wrzesień 2014) był największą imprezą jogową w mieście. Ćwiczyć z nami jogę w Zielonym Jazdowie przyszło ponad 200 osób. Odbyły się 3 sesje jogi w tym dwie mocno dynamiczne. Uczestnicy oraz organizatorzy byli bardzo zadowoleni.

Logo akcji Warszawa ĆwiczyWarszawa Ćwiczy To już II edycja projektu Warszawa Ćwiczy! W roku 2013 ćwiczyło z nami, 200-300 osób. Akcja zaś cieszyła się ogromnym zainteresowaniem. W tym roku bardzo nam zależy aby pobić ten wynik i do regularnych ćwiczeń w przestrzeni miejskiej zachęcić jeszcze większą grupę ludzi. Wszystkie zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowaną kadrę trenerską. Wszystkie zajęcia odbywają się regularnie wg grafiku (powyżej) przez okres czerwiec/lipiec (a być może uda się przedłużyć zajęcia również na sierpień). Obecność na zajęciach nie wymaga wcześniejszych zapisów, zgłoszeń itp. Po prostu przychodzicie i ćwiczycie.

Dzień dziecka 2014! Po raz pierwszy organizujemy zbiórkę zabawek, kredek, art papierniczych i wszystkiego co sprawia że dzieci się cieszą.Zebrane produkty trafią m.in. do dzieci leczonych onkologicznie na ul. Wawelskiej w Warszawie, na oddział pediatryczno–dziecięcy w szpitalu MSWiA oraz dona oddział dziecięcy w szpitalu Bielańskim. Produkty będą zbierane od 22 maja do 27 maja w sklepach firmowych piekarni Putka (mapka wszystkich sklepów: http://www.putka.pl/sklepy-firmowe.php).

2013

Warszawa Ćwiczy 2013 plakatWarszawa Ćwiczy to projekt ogólnowarszawski mający na celu udostępnić sport wszystkim. Ponad 20 lokalizacji na terenie całej Warszawy (głównie parki miejskie) z różnymi dyscyplinami sportu. Każdy może wziąć udział. Zajęcia są BEZPŁATNE.

Bezpłatna gazetka Zdrowo z Natury (nakład 20 000) Gazetka dystrybuowana w sklepach ze zdrową żywnością, przychodniach oraz na akcjach Fundacji.

2012

Wielki Bałwan Warszawski PlakatWielki Bałwan Warszawski – dzielnicowe konkursy na lepienie największego bałwana w dzielnicy, mające zachęcić do aktywnego spędzania czasu wolnego na świeżym powietrzu również zimą.

Joga pod chmurką – bezpłatne zajęcia z jogi w Parku Skaryszewskim trwające całe wakacje, co tydzień.

Pilates na trawie – bezpłatne zajęcia z Pilatesa na Kępie Potockiej trwające sierpień/wrzesień co tydzień.